top of page

Nina Hansson, AD

Evelyn Aira, AD

Camilla Kengo, CW

Logga Grön-03.png
image.png

Uppdrag:

H&M beauty´s intäkter inom kosmetika och hudvård har minskat rejält de senaste åren och de behöver nu hjälp med att öka intäkterna med ett nytt dotterbolag. 

Insikt:

Våra insikter i H&M och hudvårdsindustrin är att de överlag inte talar till män. Att dela upp hudvård i kön hellre än vilken hudtyp man har tenderar att skrämma bort manliga kunder.

Lösning:

Ett hudvårdsmärke som är neutralt och fungerar för alla, då man köper sina produkter utefter sin hy och inte kön. Kampanjen för lanseringen döpte vi till Skincare for all som kommer med den första kollektionen vid samma namn. Kampanjen ska rikta sig främst till män för att bidra till att Çen skincare blir det mest könsneutrala hudvårdsmärket i Europa.

Çen skincare

Çen skincare är det företag vi utvecklade där både design, innehåll och kommunikation går efter en könsneutral profil. Vi valde att komma bort ifrån de stereotypiska färgerna som svart och blått för mäns hudvård och lägga fokus på det gröna och naturliga spåret istället. Ingredienserna är också tänkt utifrån det perspektivet då till exempel serumet är perfekt att använda i ansiktet efter rakning, oavsett om du är man eller kvinna. 

Hemsida

Produkterna ska endast kunna köpas på H&M samt Çen´s egna hemsida. Bildspråket vi har valt att arbeta med är så neutralt som möjligt. Inte för glad, inte för allvarlig. Vi valde även att ha med kvinnor på hemsidan då kampanjen riktar sig till män, men märket är för alla.

Grafiskprofil.png
Hemsida uppdaterad.jpg

Sociala medier

På Instagram scrollas det fort och ett nytt hudvårdsmärke kan kännas komplicerat för den ovana. Därför valde vi att lyfta vår trestegskollektions enkelhet på denna plattform.

instagram inlägg canva.png
instagram flöde canva version 2.png

Printannonser

Printsen har fördelen att skicka ut vilket vi tycker behövs i denna typ av marknadsföring. På grund av att samhället inte riktigt är vana vid män och deras hudvård kan vi vara med att ändra den bilden av män i de offentliga rummet med hjälp av normbrytande bilder.

billboards.png

Pressmeddelande

Till sist valde vi att skriva ett pressmeddelande. En mer ingående förklaring av vad Çen skincare gör och vad vi har för vision. Män och deras hudvård är ett uppkommande ämne som många intresserar sig för och med hjälp av detta PM kan den som är nyfiken få mer information.

PM Mockup.png

Fiktivt case

bottom of page