top of page

Discover a new perspective

Båda.png
Båda.png

Uppdrag:

Lonely Planet inför en stor utmaning. Runt om på sociala medier möts de av vädjande följare att inte uppmuntra resande till populära och överturistade områden. Det förstör miljön och ger stora problem för lokalbefolkningen.

Insikt:

Bilden till Instagram har blivit viktigare än resmålet i sig. Vi måste få människor att byta perspektiv.  

Lösning:

”Discover a new perspective” innebär lanseringen av en egen karta på Google Maps. Backpackern scannar QR-koden och tas då vidare till kartan där hen kan se andra dolda smultronställen, det hjälper att byta perspektivet. 

Karta

Här är kartan som mottagaren kommer till när hen har scannat QR-koden. Viktigt att nämna då är att när man kommer till sin destination så uppmanas och informeras man om hur man kan resa mer etiskt och miljövänligt, så samma problem inte uppstår igen. 

IMG_1020.PNG
IMG_1019.PNG

Printannonser

”The perfect shot” är en printidé som går under kampanjen ”Discover a new perspective”.  Printsen ska sättas upp bredvid varandra men även som Lenticular printing, just för att förtydliga hur viktigt det är att byta perspektiv i denna frågan. Flygplatser, tågstationer och resecentraler är ställen dessa prints kommer att befinna sig på då det är där vi fångar flest backpackers/resande. 

lenticular4.png
lenticular3.png
image.png
image.png

Sociala medier

Då många backpackers gärna delar med sig av sin resa på Instagram kommer vår kampanj finnas där med. Perfekt inspiration för den resande som sitter på tåget scrollandes i planerna om nya äventyr. 

1_4.png
image.png
2_4.png

Merch

Att vara på resande fot gör att man väljer noga vad man packar med sig. Därför valde vi dessa tre produkter till kampanjen. Att slippa köpa nya PET-flaskor gynnar inte bara den resande utan även miljön. En bucket hat en stekhet dag på vandring är det ingen som tackar nej till! Den räddar dig från solsting, är enkel att tvätta av och smidigt att packa med i en snygg tote bag! 

Buckthat.png
Waterbattels merch.png
tote2.png

Hemsida

På Lonely Planets hemsida finns numera en ny flik–Discover a new perspective. Här hittar besökaren till Google Maps samt spännande artiklar om oupptäckta platser.

LonelyPlanetwebpage_witharrow.png

Emelie Ljungberg, AD

Evelyn Aira, AD

Nina Hansson, AD

Fiktivt case

Poster mockup nr 3,4: <a href="http://www.freepik.com">Designed by berlionemore_contributor / Freepik</a>
bottom of page